Android 8 Oreo: evo novih mogućnosti

Android 8 Oreo: evo novih mogućnosti

Sa dolaskom verzije Android 8 Oreo poboljšane su mnoge funkcije popularnog operativnog sistema. Na našim najnovijim uređajima, kao što je View2 kolekcija sa svojim novim View2 Go e View2 Plus , mnogi Wikonauti će imati priliku da dožive i budu iznenađeni obnovljenom fluidnošću i lakoćom korišćenja.
Postoje neke mogućnosti koje želimo da istražimo dublje, a možda postoje neke novosti koje niste znali.

Optimizacija aktivnosti u pozadini
Među svim aplikacijama koje preuzmemo, koristimo jedan dan, i nikada ih više ne pogledamo, mnoge su aktivne u pozadini, iako mi to ne primećujemo. Ponekad je broj aplikacija toliko visok, da se baterija brzo troši i performanse počinju da usporavaju. Ovo je zato što upravljanje previše aplikacija istovremeno može zatvarati sistemske resurse za obavljanje zadataka koje nam zaista ne trebaju.
Iz menija aplikacija možete da odaberete da onemogućite pozadinske aktivnosti pojedinačnih aplikacija. Očigledno, ako ih više ne koristite, najbolji je izbor da ih trajno deinstalirate.

Odlaganje obaveštenja
Ako su obaveštenja zaista nepodnošljiva a mi želimo apsolutnu tišinu tokom našeg popodnevnog odmora, možemo ih utišati jednom zauvek, kao što smo već navikli ili ih samo odložiti. Pomeranjem udesno ili levo kada se pojavi prvo obaveštenje, pojavljuje se ikona sata. Sve što je potrebno je da odaberete koliko dugo želite biti na miru.

Zaštita uređaja
U okviru uređaja koji podržavaju Android Oreo, postoji ugrađena zaštita koja je korisna da nas zaštiti od opasnosti od malvera ili neupućenih preuzimanja. Google Play Protect se može aktivirati odlaskom na Podešavanja> Google> Sigurnost> Google Play Protect. Aplikacija skenira bezbednosni status uređaja i upozorava vas u slučaju postojanja opasnih aplikacija. Postavka "Pronađi moj uređaj", koju možete odabrati odlaskom na Podešavanja> Google> Security> Find My Device, takođe je veoma korisna u slučaju krađe ili gubitka uređaja.

Prilagođavanje ikona
Kada dodirnete i zadržite dodir na početnom ekranu, pojaviće se točkić za podešavanje. Iz menija možete promeniti oblik ikona ako vam se podrazumevana sistemska podešavanja ne dopadaju. Od klasičnog kvadrata, do najpopularnije kapljice, Android nam daje priliku da se igramo sa oblicima.
Takođe možemo da izaberemo da vratimo dugme "aplikacije" na početnu stranicu, ako više volimo da se pozivamo na listu aplikacija pomoću dodirne tačke umesto podrazumevanog povlačenja nagore.

Srodni proizvodi

Nazad

Drugi članci u ovom odeljku: