4G - velika brzina o kojoj svi pričaju

4G - velika brzina o kojoj svi pričaju

U vreme kada je 4G počela da bude dostupna kod nas i da unosi revolucionarne promene u naše iskustvo sa navigacijom zbog lakoće njenog korišćenja, zapitali smo se šta će se promeniti za ljude koji preuzimaju podatke sa interneta. Dopustite da vam WIKO predstavi 4G tehnologiju i pruži vam brz, jednostavan, čist i važan pregled informacija.

4G – šta je to? 4G (poznata i kao LTE) je četvrta generacija mobilne tehnologije. Naslednik je 3G tehnologija koja je do danas bila najčešće korišćena pre svega u mobilnim telefonima, nudeći brzinu i do 42 Mb/s (megabita u sekundi). U oblasti telekomunikacija, 4G tehnologija nudi ono što je poznato kao "širokopojasna mobilna mreža", što drugim rečima znači da je njena brzina 15 puta veća od one koju koristi 3G tehnologija!

Preko 3,5 miliona korisnika u Francuskoj je bilo privučeno mobilnim telefonima koji su kompatibilni sa 4G mrežom a očekuje se da taj broj poveća na 8,5 miliona korisnika do kraja 2014. godine...

Dakle, šta se stvarno promenilo? Brzina kojom informacije protiču kroz mrežu. Sa 4G tehnologijom, korisnici mogu surfovati internetom velikom brzinom. Dovoljno je reći da ovo povećanje brzine preuzimanja i razmene informacija otvara mnogo novih uzbuljivih mogućnosti. Jednostavno rečeno, sa 4G ćete pesme preuzimati u trenutku, a film od 700MB biće na vašem smart telefonu za manje od dva minuta! Kažite zbogom kašnjenju u učitavanju, jer će se sada i najkompleksnije veb stranice prikazivati za samo nekoliko sekundi, a takođe ćete moći da surfujete jednako lako kao kad koristite svoju širokopojasnu mrežu kod kuće.

WIKO će vam pomoći da uživate u 4G iskustvu. Zbog toga što se očekuje da 4G postane dostupan svima, WIKO uvodi inovacije i olakšava vaše iskustvo sa navigacijom preko pametnih telefona koji su krcati najnovijim tehnologijama.

Da li ste sad za 4G?
Nazad

Drugi članci u ovom odeljku: