Kompanija Wiko donirala uređaje fondaciji SOS Dečija sela Srbija

08 | 20

Wiko vesti

Kompanija Wiko donirala uređaje fondaciji SOS Dečija sela Srbija

Već znate da je Wiko francusko-azijska kompanija bazirana u Marseju, koja proizvodi mobilne telefone već punih 9 godina, i na evropskom tržištu je veoma ozbiljan igrač. Mi uvek ističemo da želimo da budemo što je bliže svojim korisnicima, i da nam je misija - demokratizacija tehnologije. To bi značilo da za pristojnu sumu novca možete dobiti telefon odličnog kvaliteta i performansi. Ali ovo nije priča o tome.

Ovo je priča o trenutnoj situaciji u Srbiji, gde preko 6.000 dece živi bez roditeljskog staranja, te važan posao organizacije SOS Dečija sela nažalost nikada ne prestaje. Nebrojeno je porodica u riziku da ostanu bez dece kao i mladih koji žive na ivici egzistencije, bez nade za bolji život. Ova organizacija može da nastavi rad samo uz pomoć ljudi i kompanija velikog srca, tako da im svaki vid podrške zaista puno znači.

Da bismo ostvarili ono što govorimo, mi iz kompanije Wiko smo, u želji da doprinesemo zajednici u kojoj poslujemo, kontaktirali predstavnike SOS Dečija sela i zajedno došli do zaključka da se mladi kao i ugrožene porodice mogu dodatno osnažiti pomoću novih tehnologija. Dogovor je lako pao:donirali smo 15 pametnih telefona u vrednosti od više od 280,000 RSD za korisnike fondacije.

Fondacija SOS Dečija sela Srbija brine o deci i mladima bez roditeljskog staranja. U organizaciji SOS Dečija sela, sav njihov rad usmeren je ka tome da svako dete živi u domu punom ljubavi i ostvari svoj pun potencijal. Već godinama pružaju topli dom deci bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu u Kraljevu, ali razvijaju i druge programe, kroz koje poboljšavaju uslove za život velikom broju dece u porodicama koje su u riziku da ostanu bez svoje biološke dece, a takođe pomažu i mladima na putu ka zaposlenju i stabilnom, ispunjenom životu.

U Srbiji, od osnivanja u 2004. godine, pomogli su hiljade dece i porodica kroz sledeće programe:
• SOS Dečije selo u Kraljevu, sa Zajednicom mladih i programom Polu-samostalnog života
•Programi podrške porodicama u riziku da ostanu bez svoje dece u Nišu, Obrenovcu i Beogradu
•Program ekonomskog osnaživanja mladih koji su odrasli bez roditelja, centar “Jaki Mladi”


SOS dečija sela Srbija su deo internacionalne organizacije SOS Dečija sela koja postoji od 1949. god. i pomaže deci širom sveta da žive bolje i srećnije živote, trenutno u 136 zemalja.
Mi sada pozivamo sve one koji su u mogućnosti da slede ovaj primer i pomognu opstanak i funkcionisanje ove ideje i fondacije.
Nazad

Drugi članci u ovom odeljku:

Wiko vesti 03 | 22

Predstavljamo vam Y82!

Naša Y serija - koja se oduvek isticala velikom jednostavnošću korišćenja, fluidnim iskustvom koje u potpunosti zadovoljava svakodnevne potrebe i...